>

Merlijn Nieuws

Victory Chardonnay 2022, micro wijngaard Merlijn

Victory Chardonnay 2022, micro wijngaard Merlijn

Ontdek de triomf van Victory, Chardonnay 2022.

De tuin van resto Merlijn werd in april 2021 omgebouwd tot een intieme micro wijngaard op de zuidelijke flank, met als ultieme doel de gasten een vakantiegevoel te schenken in de Westhoek, vlakbij Ieper.

De onderbouwde coaching van lokale wijnbouwers is van cruciaal belang om de wijngaard 'gezond' te houden.

Bechermd door een natuurlijke haag, in de nabijheid van het Wielewaalbos ofwel Reutelbos, en met de interessante kalklaag in de bodem heeft 'Clos' Clement het ondertussen enorm naar zijn zin.

Getuige hiervan zijn onze eerste 60 flessen 'Victory', genietbaar in onze resto, vanaf juli 2023.

Victory is eerst en vooral een huldiging aan Capt. Clement Robertson die vlakbij Merlijn stierf op 4 oktober 2017. Neem zeker eens rustig de tijd om zijn heroïsch verhaal te lezen :https://www.restomerlijn.be/clement-robertson/

Victory symboliseert tevens een ware triomf op Corona, Een micro wijngaard met een ultieme vakantiegevoel dankzij het idyllische decor.

Geniet van een onvergetelijke ervaring terwijl je tussen de wijnstokken vertoeft en je waant in de betoverende sfeer van de Provence. Laat je meeslepen door de magie van Victory en beleef een onvergetelijk moment bij ons restaurant.

We zijn ontzettend trots op onze jongste creatie - een frisse, sierlijk droge witte wijn met hints van pompelmoes, frisse citrus en lichte abrikoos. Met een middellange afdronk en een prachtige balans, bevat deze wijn slechts 11,5% alcohol. Gevinifieerd op wijngoed Monteberg in Heuvelland.

Gastronomische Wijnsafari

Gastronomische Wijnsafari

Hoe is onze dag beleving ontstaan?

Allereerst hebben Wendy en ik het genoegen gehad om nauw samen te werken met Patricia en Dirk van Wijndomein Ravenstein uit Kruiseke. 

Hun wijnen staan reeds ruime tijd te pronken op onze wijnkaart. Zo zijn we een hechte band gaan vormen met deze getalenteerde wijnbouwers. Hun passie voor wijnbouw is werkelijk inspirerend. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we goesting krijgen om samen een blijvende dagbeleving te creëren. Maar er was nog een belangrijk element dat we nodig hadden om onze event waar te maken. Hoe zouden we de verplaatsing tijdens de dag aanbieden? Daarvoor kwamen we terecht bij d'Antoniusscooters uit Zonnebeke, in handen van Mieke en Yves. Het toeval wilde dat Mieke en Yves regelmatig in de Merlijn langskwamen en te horen kregen over hun scooterverhuurservice. Dit was nou net precies wat we nodig hadden om onze dag beleving compleet te maken.

 Interesse in onze dag beleving? 

Mail naar info@wijndomein-ravenstein.be 

Belevingsconcept WineHotspot

Belevingsconcept WineHotspot

Uniek sommelier parcours van gastvrouw, sommelier Carine Hoedt

"Laat me je meenemen op mijn bijzondere parcours, een reis van eeuwige bob tot mijn 42ste, waarin ik uiteindelijk de passie ontwikkelde om meer te leren over wijn. Het begon allemaal rond 2011, toen onze gasten in ons restaurant begonnen te praten over wijn en mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. Vastbesloten besloot ik om vier jaar lang sommelierlessen te volgen bij Syntra West. In 2016 behaalde ik mijn diploma als sommelier.

Tijdens mijn leerproces raakte ik bijzonder geïnteresseerd in de Belgische wijnbouw. Deze passie weerspiegelt zich in onze wijnkaart, waar de rode draad wordt gevormd door Belgische wijnen. We hechten bijzonder veel aandacht aan de combinatie van wijn en gerecht, met als resultaat een harmonieus samenspel van smaken. De smaakvolle, lokale keuken van mijn man speelt hierbij een centrale rol.

Inmiddels organiseren we fijne wijnevenementen waar we onze passie voor wijn met anderen delen. 

Maar daar blijft het niet bij. In 2021 hebben we een micro-wijngaard aangelegd in de tuin van ons restaurant. Met 119 chardonnay-stokken is dit een waar pronkstuk geworden. En het beste nieuws is dat onze eerste wijn, genaamd 'Victory', sinds juni 2023 gebotteld is.

Onze zaalmedewerkster Kris d'Haenen is in 2018 ook sommelier geworden, en haar passie is net zo overweldigend als de mijne. Bovendien hebben we Louise Camerlynck, onze junior sommelier in ons team, die een veelbelovende toekomst in de wijnwereld - horeca tegemoet gaat.

Als kers op de taart bevindt het wijndomein Reutelvallei zich aan de overkant van ons restaurant. Stel je eens voor: dineren te midden van de wijnstokken, een ervaring die werkelijk uniek is! Met uitzicht op de prachtige Reutelvallei creëren we een sfeer die je nergens anders in zult vinden.

We nodigen je van harte uit om deel uit te maken van ons bijzondere wijnavontuur. Kom langs in ons restaurant en laat je verwennen met heerlijke gerechten, perfect gecombineerd met uitmuntende Belgische wijnen. Ervaar de passie, proef de smaak en geniet van de unieke ambiance."