menu CLEMENT


menu CLEMENT

waar verleden, lokale passie & gastronomisch genot samenkomen

                              

Onze menu is een eerbetoon aan Captain Clement Robertson, wiens moed en opoffering op 4 oktober 1917 voor altijd in de geschiedenis van ons restaurant verankerd zijn. 

Zijn heldhaftige geest leeft voort in de vlag van zijn tankdevisie. "From mud, through blood, to the greenfields beyond"  We ploeteren door de modder, kennen bloedvergieten, maar schenken Vlaanderen terug hun groene velden" Hierdoor geïnspireerd, streven we naar culinaire beleving die niet alleen de smaakpapillen prikkelt, maar ook lokale partners & natuur koestert. Chef Wendy Vanhecke volgt graag het ritme van de 4 seizoenen.

Heeft u een bepaalde allergie? Laat dit dan gerust vooraf weten,d an pasen wij het menu waar nodig voor aan.

Clement 3 gangen - 57.00  Kies jouw voorgerecht & ontdek de topkeuzes voor hoofdgerecht & dessert.

Clement 4 gangen - 74.00 - Kies 2 gastronomische voorgerechten, een tophoofdgerecht & een zalig dessert.

 

VOORGERECHT 

Zes oesters Cuvée Prestige - Natuur

Zes oesters Cuvée Prestige  - Met granité van West-Vlaamse bubbels & lychee

Zes oesters Cuvée Prestige  - Fine Champagne

Zes oesters Cuvée Prestige -  Tasting van bovenstaande drie smaken

Kreeft Magie - Rabarbergelei, groente sperges & Oostindische kers

Steak Tartaar - West-Vlaams rood klassiek bereid

Sole Véronique - Bereid met de druif Muscat

Langoustines - Ovenbereid met dragonolie

HOOFDGERECHT 

Gebakken kabeljauwhaasje  - Met pistachekruim, verse prei & ricotta

Gebakken zeetong - Vlaamse Klassieker +6.00

Kreeft Makkelijk & Smaakvol - In nage geserveerd met gestoofde groentjes

 

Poulet Noir  Signature Dish met 'le Petit Noir' wijn

Côte à l'os Witblauw - uit Vlamertinge per 2p 

Kreeft 500g - gegrild of à la nage + 12.00

Holstein dunne lende minstens 4 weken gerijpt  +12.00


 

DESSERT

Selectie West-Vlaamse hoevekazen 

Dame blanche - huisgedraaid vanille- ijs van lokale melk & room & Belgische chocolade

Delice d'Eté - Rabarber, aardbei, witte chocolade & citroenverbena ijs

 

I AM WINE wijnbeleving - by sommelier Carine Hoedt (Instagram @sommeliercarine, Tiktok @winebycarine)

I am Wine  

Geniet van Belgische wijn & diverse cool climate selecties.

Proef 3 x 15cl premiumijn telkens passend bij uw gerecht 29.00

 

I am Bob  

Geniet van Belgische wijn & diverse cool climate selecties.

Proef 3 x 6cl premiumwijn telkens passend bij uw gerecht 17.00