Merlijn te Beselare laat u rustig genieten van een smaakvolle menu,
in een idyllisch kader tusen jonge wijngaarden in de Westhoek.
Lokaal geselecteerde topproducten zoals licht zuurdesembrood, smout met koantjes en cru-boter
doen u zeker en vast goesting krijgen naar meer...
Menu POPINA 59.00
VOORGERECHT
Tartaar van zeebaars - gemarineerde radijs
TUSSENGERECHT
Pastaschelpen - brunoise van zomergroenten - espuma van mozarella - truffelpasta
HOOFDGERECHT
Gebakken kabeljauwhaasje - licht witwijnsausje
OF
Gebakken zeetong
OF
Ierse Rib-Eye met saus Provençale
DESSERT
Belgische kazen
OF
Lokale dame blanche
OF
Carpaccio van ananas - witte chocolademousse met geitenkaas
OF
Koude Sabayon - citroencrème - zomers rood fruit
OF
West-Vlaamse boterwafel met stierenboter in foodpairing met versterkte zoete Westhoekwijn
Zalig tafelen met als uniek decor onze tuinwijngaard 'Clos Clement' .
Met trots laten we u genieten van onze gevarieerde wijnkaart met bijzondere aandacht voor West-Vlaamse & Belgische wijnen.
Net die éne wijn bij dat éne gerecht maakt de proefervaring onvergetelijk.
Wijnliefhebber wees gewaarschuwd, sommeleirs Carine & Kris gaan u meenemen in hun eindeloze wijn-passie!
Met vrienden, familie en bedrijfsteam kunt u op donderdagavond ook een 'Start to Taste' Event organiseren.
Gastvrouw-sommelier Carine,
ook docente aan het EVW (Eigentijds Vlaams Wijninstituut) & Board member of VVS (Vlaamse Vereniging Sommeliers)
zorgt alvast voor een laagdrempelige, creatieve benadering van het proefgebeuren.
Bij interesse stuur gerust een email naar info@restomerlijn.be.
We zien er alvast naar uit jullie te mogen ontvangen, the M Team.
Smaken van Chef Wendy Vanhecke
*************
VOORGERECHT
Vlaamse asperges - coquilles - Hollandaisesaus
TUSSENGERECHT
Velouté van Vlaamse asperges met ravioli van krab en koriander
HOOFDGERECHT
Gebakken tarbotfilet - beukenzwammen - mousselinesaus
OF
Pluma van Belgisch varken - Blackwellsaus
DESSERT
Dessert gecreëerd door onze Patissier Pieter Hoedt
Sorbet van Conference peer - crème Anglaise