Menu POPINA

                        Merlijn te Beselare laat u rustig genieten van een smaakvolle menu,

                        in een idyllisch kader tusen jonge wijngaarden in de Westhoek.

                        Lokaal geselecteerde topproducten zoals licht zuurdesembrood, smout met koantjes en cru-boter 

                        doen u zeker en vast goesting krijgen naar meer...             

 

 

Menu POPINA   59.00

 

VOORGERECHT

Tartaar van zeebaars - gemarineerde radijs

TUSSENGERECHT

Pastaschelpen - brunoise van zomergroenten - espuma van mozarella - truffelpasta

HOOFDGERECHT

Gebakken kabeljauwhaasje - licht witwijnsausje

OF

Gebakken zeetong

OF

Ierse Rib-Eye met saus Provençale

DESSERT

Belgische kazen

OF

Lokale dame blanche 

OF

Carpaccio van ananas - witte chocolademousse met geitenkaas

 OF

Koude Sabayon - citroencrème - zomers rood fruit

OF

West-Vlaamse boterwafel met stierenboter in foodpairing met versterkte zoete Westhoekwijn

 

GOESTING in een passend glas wijn?

  Aangepaste Terroirwijnen 21.00

  Drie premium glazen wijn geselecteerd door Sommeliers Carine & Kris

 

MERLIJN: Winehotspot?

  Zalig tafelen met als uniek decor onze tuinwijngaard 'Clos Clement' .

  Met trots laten we u genieten van onze gevarieerde wijnkaart met bijzondere aandacht voor West-Vlaamse & Belgische wijnen.

  Net die éne wijn bij dat éne gerecht maakt de proefervaring onvergetelijk.

  Wijnliefhebber wees gewaarschuwd, sommeleirs Carine & Kris gaan u meenemen in hun eindeloze wijn-passie!

  Met vrienden, familie en bedrijfsteam kunt u op donderdagavond ook een 'Start to Taste' Event organiseren.

  Gastvrouw-sommelier Carine,  

  ook docente aan het EVW (Eigentijds Vlaams Wijninstituut) & Board member of VVS (Vlaamse Vereniging Sommeliers) 

   zorgt alvast voor een laagdrempelige, creatieve benadering van het proefgebeuren. 

   Bij interesse stuur gerust een email naar info@restomerlijn.be.

 

    We zien er alvast naar uit jullie te mogen ontvangen, the M Team.

 

Menu POPINA   59.00 

Smaken van Chef Wendy Vanhecke

*************

VOORGERECHT

Vlaamse asperges - coquilles - Hollandaisesaus

TUSSENGERECHT

Velouté van Vlaamse asperges met ravioli van krab en koriander

HOOFDGERECHT

Gebakken tarbotfilet - beukenzwammen - mousselinesaus

OF

Pluma van Belgisch varken - Blackwellsaus

 

DESSERT

Dessert gecreëerd door onze Patissier Pieter Hoedt

Sorbet van Conference peer - crème Anglaise

 

Menu POPINA   met aangepaste Terroirwijnen 21.00

3 glazen geselecteerd door Sommeliers Carine & Kris