Menu Clement

 Goesting om zalig te tafelen?

 

Menu CLEMENT    49.00 

Vernoemd naar de heroïsche Capt. Clement Robertson, vlakbij gesneuveld in okt 1917.

"Through Mud and Blood to the Green Fields Beyond."

 

VOORGERECHT

Zes oesters Cuvée Prestige  koud of Fine Champagne 

OF

Terrine van groene kool en haas

OF

Carpacci van gerijpte Holsteiner op krokant gebakken filoudeeg

OF

Terrine van foie gras - brioche

 OF

Wildconsommé met filet van bosduif

OF

Garnaalkroket

OF

Gebakken foie gras - Fist Porto  - Belgica appel

 

HOOFDGERECHT

Gegratineerde heekfilet - andijvie

OF

Gebakken grietfilet - grondwitlof - Wostynmosterdsaus + 5.00

OF

Canadese kreeft 500g met boschampgignon of a la nage  of gegrild + 12.00

OF

Côte à l'os Belgisch Witblauw 

OF

Holsteinerrund 4 weken gerijpt + 12.00

OF

Hertekalffilet Grand Veneur + 7.00

OF

Gebakken hazerug + 7.00

OF

Gebakken fazant met salie + 7.00

DESSERT

Belgische kazen

OF

Lokale dame blanche 

OF

Witte chocolademousse met Kalamata olijven

 OF

Crèmeux van Orignine chocolade - Piëmontese hazelnoot - maracuja

 

I'm WINE

Terroirwijnen geselecteerd door  sommeliers Carine Hoedt & Kris d'Haenen

24.00

 

Goesting in beleving?
Onze intieme tuinwijngaard 'Clos Clement' en het aanpalend wijndomein 'de Reutelvallei' creëren een verrassend vakantiegevoel tijdens het tafelen.
Clos Clement ligt op een zuidflank met verzicht op de Reutelvallei.
Ook fan van kunst en geschiedenis? Ontdek dan ons wijnkunstwerk: 'Betoverend' en de herwerkte Popp kaart van Becelaere met vermelding van wijndomeinen en voormalig woonplaatsen van de Beselaarse heksen. 
Wijnliefhebber wees gewaarschuwd, sommeliers Carine Hoedt & Kris d'Haenen gaan je meenemen in hun eindeloze passie voor (Belgische) wijn.
Net die éne wijn bij dat éne gerecht maakt de proefervaring onvergetelijk!
Wijn leren begrijpen? In onze Wijnkamer gaan er ieder najaar en winter ook tal van wijnevents door.
 
We zien er alvast naar uit jullie te mogen ontvangen,
The M Team - Beleefconcept WineHotspot Merlijn