` MERLIJN te Beselare laat u rustig genieten van een smaakvolle menu,
in een idyllisch kader tusen jonge wijngaarden in de Westhoek.
Lokaal geselecteerde topproducten zoals licht zuurdesembrood, smout met koantjes en cru-boter
doen u zeker en vast goesting krijgen naar meer...
Menu CLEMENT 49.00
Vernoemd naar de heroïsche Capt. Clement Robertson, vlakbij gesneuveld in okt 1917.
"Through Mud and Blood to the Green Fields Beyond."
VOORGERECHT
Zes oesters Gillardeau n°3 koud of Fine Champagne
OF
Pastaschelpen - brunoise van zomergroenten - espuma van mozarella - truffelpasta
OF
Tartaar van zeebaars - gemarineerde radijs
OF
Salade met Conférence peer - walnoot - gerookte eendeborstfilet - foie gras & vinaigrette van Achelse Blauwe
OF
Carpacci van gerijpte Holsteiner op krokant gebakken filoudeeg
OF
Langoustines à la plancha
OF
Garnaalkroket met Noordzeegarnalen
HOOFDGERECHT
Gebakken kabeljauwhaasje - licht witwijnsausje
OF
Gebakken zeetong +5.00
OF
Canadese kreeft 500g Belle-Vue of gegrild + 12.00
OF
Côte à l'os Belgisch Witblauw met pittige perpersaus
OF
Ierse Rib-Eye met saus Provençale
DESSERT
Belgische kazen
OF
Lokale dame blanche
OF
Carpaccio van ananas - witte chocolademousse met geitenkaas
OF
Koude Sabayon - citroencrème - zomers rood fruit
OF
West-Vlaamse boterwafel met stierenboter in foodpairing met versterkte zoete Westhoekwijn
Sommeliers Carine & Kris laten u graag meegenieten van een originele wijnkaart,
waarin Belgische wijnen een hoofdrol spelen.
Ideaal per glas, per halve fles of fles.
Zalig tafelen met als uniek decor onze tuinwijngaard 'Clos Clement' .
Met trots laten we u genieten van onze gevarieerde wijnkaart met bijzondere aandacht voor West-Vlaamse & Belgische wijnen.
Net die éne wijn bij dat éne gerecht maakt de proefervaring onvergetelijk.
Wijnliefhebber wees gewaarschuwd, sommeleirs Carine & Kris gaan u meenemen in hun eindeloze wijn-passie!
Met vrienden, familie en bedrijfsteam kunt u op donderdagavond ook een 'Start to Taste' Event organiseren.
Gastvrouw-sommelier Carine,
ook docente aan het EVW (Eigentijds Vlaams Wijninstituut) & Board member of VVS (Vlaamse Vereniging Sommeliers)
zorgt alvast voor een laagdrempelige, creatieve benadering van het proefgebeuren.
Bij interesse stuur gerust een email naar info@restomerlijn.be.