Menu Clement

`                        MERLIJN te Beselare laat u rustig genieten van een smaakvolle menu,

                        in een idyllisch kader tusen jonge wijngaarden in de Westhoek.

                        Lokaal geselecteerde topproducten zoals licht zuurdesembrood, smout met koantjes en cru-boter 

                        doen u zeker en vast goesting krijgen naar meer...             

 

 

Menu CLEMENT    49.00 

Vernoemd naar de heroïsche Capt. Clement Robertson, vlakbij gesneuveld in okt 1917.

"Through Mud and Blood to the Green Fields Beyond."

 

VOORGERECHT

Zes oesters Gillardeau n°3  koud of Fine Champagne 

OF

Pastaschelpen - brunoise van zomergroenten - espuma van mozarella - truffelpasta

OF

Tartaar van zeebaars - gemarineerde radijs

OF

Salade met Conférence peer - walnoot - gerookte eendeborstfilet - foie gras & vinaigrette van Achelse Blauwe

OF

Carpacci van gerijpte Holsteiner op krokant gebakken filoudeeg

OF 

Langoustines à la plancha

OF

Garnaalkroket met Noordzeegarnalen

HOOFDGERECHT

Gebakken kabeljauwhaasje - licht witwijnsausje

OF

Gebakken zeetong +5.00

OF

Canadese kreeft 500g Belle-Vue of gegrild + 12.00

OF

Côte à l'os Belgisch Witblauw met pittige perpersaus

OF

Ierse Rib-Eye met saus Provençale

DESSERT

Belgische kazen

OF

Lokale dame blanche 

OF

Carpaccio van ananas - witte chocolademousse met geitenkaas

 OF

Koude Sabayon - citroencrème - zomers rood fruit

OF

West-Vlaamse boterwafel met stierenboter in foodpairing met versterkte zoete Westhoekwijn

 

   GOESTING in een goed glas wijn?

      Sommeliers Carine & Kris laten u graag meegenieten van een originele wijnkaart,

      waarin Belgische wijnen een hoofdrol spelen. 

      Ideaal per glas, per halve fles of fles.

 

   MERLIJN Winehotspot?

      Zalig tafelen met als uniek decor onze tuinwijngaard 'Clos Clement' .

      Met trots laten we u genieten van onze gevarieerde wijnkaart met bijzondere aandacht voor West-Vlaamse & Belgische wijnen.

      Net die éne wijn bij dat éne gerecht maakt de proefervaring onvergetelijk.

      Wijnliefhebber wees gewaarschuwd, sommeleirs Carine & Kris gaan u meenemen in hun eindeloze wijn-passie!

      Met vrienden, familie en bedrijfsteam kunt u op donderdagavond ook een 'Start to Taste' Event organiseren.

      Gastvrouw-sommelier Carine,  

      ook docente aan het EVW (Eigentijds Vlaams Wijninstituut) & Board member of VVS (Vlaamse Vereniging Sommeliers) 

       zorgt alvast voor een laagdrempelige, creatieve benadering van het proefgebeuren. 

      Bij interesse stuur gerust een email naar info@restomerlijn.be.